המחשב לא מגיב. כיביתם, הדלקתם, עשיתם את כל פעולות ההחייאה הנדרשות אך לא התגלו סימני חיים, נראה כי המחשב שבק חיים ואתם זקוקים בדחיפות לטכנאי מחשבים כדי להצילו.
ההחלטה להזמין טכנאי מחשבים לא סובלת דיחוי (כמה זמן באמת תוכלו להסתדר בלי מחשב) אז רגע לפני שאתם מזעיקים את הטכנאי כדאי לדעת כמה דברים.
דבר ראשון, קבלו החלטה האם אתם רוצים להזמין את טכנאי מחשבים אליכם הביתה או להוציא את המחשב לאוויר הצח ולהעביר אותו ל טכנאי מחשבים. ההחלטה הזו היא משמעותית בשכלול המחיר הכולל שיעלה לכם השירות.
אם תבקשו מהטכנאי להגיע אליכם זה יעלה לכם לפחות 150 ₪ לשעה הראשונה, על כל שעת עבודה נוספת, תוסיפו לפחות 80 ₪. לעומת זאת, מחיר התיקון במקרה שהמחשב מגיע ל טכנאי מחשבים יעלה כ-100 ₪.
מי יציל את המחשבבין אם תבחרו להוציא את המחשב או להזמין טכנאי מחשבים עד לבית, רצוי מאוד לקבל חוות דעת על בעל המקצוע שאתם מעוניינים בשירותו. אם יש מי שיוכל להמליץ לכם, מתוך התנסות מוצלחת, על טכנאי מחשבים מסוים, זה כמובן בעדיפות ראשונה.
בכל מקרה כדי לדעת שהמחשב שלכם עבר לידיים אמינות וקיבל טיפול מקצועי, עשו כמה בדיקות פשוטות:
כדאי לבקש מהטכנאי שיסביר לכם מה בכוונתו לעשות, שימו לב לפירוט שניתן, תוכלו לקבל מההסבר אינדיקציה מסוימת למידת המומחיות והמקצועיות של הטכנאי. בקשו הסבר מפורט גם אם אינכם מבינים את כל הפרטים, טכנאי מחשבים מקצועי ידע להסביר לכם בשפה פשוטה על מהלכי התיקון המתוכננים.
רצוי לבקש מטכנאי מחשבים התחייבות לזמן סיום הטיפול והחזרת המחשב, כמו כן קבלו ממנו הבטחה למידת הזמינות שלו אליכם.
במידה ויש צורך בהחלפת ספק כוח, עשו פעולת בדיקה פשוטה, הוציאו את תקע המחשב מהחשמל והחזירו אותו. אם הוא חוזר להידלק, סביר להניח שספק הכוח לא שבק חיים ואין צורך להחליפו. במידה ויש צורך, זה יעלה לכם בערך 150 ₪ להחלפת ספק כוח סטנדרטי. משך ביצוע התיקון הוא בערך כ-15 עד 20 דקות ולא מעבר לזה.
החלפת מאוורר לוקחת עד חצי שעה עבור המאוורר של המעבד ועד רבע שעה עבור המאוורר של המארז. המאוורר של המארז עולה בין 30-50 שקל ואילו המאוורר של המעבד עולה 60-300 שקל.
דיסק קשיח – דיסק בגודל של 160-200 ג'יגה עלותו כיום ב 300 ₪.
על כל חלק שנדרש להחליף, בקשו לבדוק מה העלות של אותו החלק ומה מחיר ההחלפה שדורש הטכנאי. אפשר לעשות השוואת מחירים ולברר מהי יהיה מחיר התיקון בחברות מחשבים גדולות.
מה עושים אחרי התיקון.
לפני שהטכנאי מתחיל להתקפל וללכת, בדקו שהמחשב עובד כמו שאתם רגילים, בדיקה שכל התוכנות שנמצאות בשימוש אכן עובדות. אל תתמהמהו לביצוע הבדיקה עד אחרי שתיפרדו לשלום מ טכנאי מחשבים , בצעו אותה בנוכחותו.
חשוב מאוד לקבל מהטכנאי מסמך כתוב וחתום על ידו שבו הוא מפרט את כל פעולות התיקון שבוצעו, מסמך זה יהווה איזושהי אסמכתא שכדאי שתחזיקו ביד על כל מקרה שלא יהיה.
רצוי לבקש מהטכנאי את החלקים שהוחלפו, אם אכן הם מקולקלים לטכנאי אין שום צורך בהם.
שימו לב לכמה סימנים שעלולים להצביע על חוסר מקצועיות: טכנאי מחשבים שלא ראה את הבעיה ועל סמך שיחת הטלפון איתכם כבר קובע מה סיבת התקלה.
טכנאי מחשבים שלא מסביר לכם באדיבות ובסבלנות את מקור הבעיה שאבחן.
טכנאי מחשבים שלא ביצע גיבוי למידע האישי שלכם במחשב(תלוי כמובן בסוג התקלה).
טכנאי מחשבים ביצע התקנה עם תוכנות ניסיוניות ולא חוקיות.
טכנאי מחשבים שמציע פתרונות זמניים ולא קבועים.
שימו לב שאתם מפקידים את המחשב בידי טכנאי מחשבים מיומן ומקצועי כדי שחלילה לא יגרם לכם נזק למחשב ותאלצו לשלם על כך מחירים מופרזים.
.